ПРЕДСТАВЛЕНО ПРОЕКТ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ОПК УКРАЇНИ НА ПЕРІОД ДО 2028 РОКУ

29 березня під час засідання Міжвідомчої комісії з питань оборонно-промислового комплексу в її оновленому складі голова Держкомісії, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко Юрій Бровченко також представив розроблений Міністерством проект Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України на період до 2028 року.

Як повідомляє МЕРТ, цей документ має на меті систематизувати середньострокові реформи, що вже провадяться в рамках державних програм розвитку оборонно-промислового комплексу та озброєння і військової техніки, із довгостроковими пріоритетами державної військово-промислової політики.

«Проведена фундаментальна робота. В рамках підготовки проекту Стратегії нами досліджено особливості реалізації управлінських функцій за всі роки Незалежності, проведено аналіз рівня задоволення потреб внутрішнього ринку в озброєнні та аналіз позицій України на міжнародних ринках як до початку збройного конфлікту, так і за роки збройної агресії на українських територіях», — наголосив Ю.Бровченко.

Відкриваючи засідання, Ю.Бровченко висловив впевненість у реалізації вже започаткованих ініціатив та налагодженні подальшої ефективної комунікації не лише між державними органами, а й між представниками промисловості.
«Сьогодні Комісія – це платформа для знаходження консенсусу між всіма суб’єктами оборонно-промислового комплексу. Впевнений, і надалі на цій ділянці роботи всі проблемні питання вирішуватимуться системно і конструктивно. Перший етап реформи оборонно-промислового комплексу, що тривав два роки, завершився вагомими результатами як в частині інституційного забезпечення, так і в практичній площині.

На часі другий етап перетворень. Він має стати більш ґрунтовним і полягає у фундаментальних зрушеннях в управлінні державною власністю, переформатуванні роботи багатьох суб’єктів промисловості, адаптації їх до європейських норм та принципів роботи», — зазначив Ю. Бровченко.

Також до складу Комісії додатково включено представника найбільшого промислового об’єднання приватних підприємств – Ліги оборонних підприємств України.

Поделиться публикацией