ПРАЦІВНИКАМ ЗАВОДУ «МАЯК» ЗАБОРГУВАЛИ 11 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ЗАРПЛАТИ — ЗМІ

Керівництво заводу «Маяк» умисно не виплачувало працівникам заробітну плату майже рік. Заборгованість становить понад 11 млн гривень. Про це йдеться в ухвалі суду, передало 25 вересня «Слідство. Інфо».

Працівники заводу не отримували зарплату з грудня 2017 року по вересень 2018 року. За версією слідства, керівництво робило це навмисне, адже в той час на рахунках заводу кошти були від держзамовлення з виготовлення зброї і здачі в оренду приміщень. Протягом цього періоду керівниками «Маяка» були Олександр Перегудов, Максим Адамович і Володимир Гаврилов.

Працівники заводу організовували акції з вимогою виплатити зарплату, а також звернулися до суду.

Завод «Маяк» входить в концерн «Укроборонпром» і відомий виробництвом мінометів «Молот», від розривів яких з 2016 року загинули 13 військовослужбовців. У 2016 році міністерство купило 280 таких мінометів за 480 тисяч гривень кожен.

З березня 2018 року очолює Володимир Гаврилов – колишній чоловік і співмешканець Лідії Гаврилової, яка очолює Державну аудиторську службу України і яку НАБУ підозрює у незаконному збагаченні. У той же час у своїй декларації за 2017 рік Володимир Гаврилов вказав право власності на два паркомісця і автомобіль Toyota land Cruiser, який він купив новим в 2016 році. Готівкою він тримав 3 млн грн., 8,5 тис євро і 5 тис. доларів США.

Поделиться публикацией