ПРАГНЕМО, АБИ 80% ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ ДЛЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК СКДАДАЛИ НОВІ ЗРАЗКИ ОВТ – ГЕНЕРАЛ-ПОЛКОВНИК ПОПКО

Подальший розвиток артилерії буде спрямований на модернізацію існуючого та на закупівлю нового озброєння. В амбітних планах на майбутнє українська артилерія перейде на гармати калібру 155 мм, який прийнятий у країнах НАТО. Про це заявив Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко у інтерв’ю Укрінформу.

Попко повідомив, що за оперативною інформацією саме ефективність та потужність української артилерії не дозволили російському агресору перейти до масованого наступу.

«Цю обставину ми взяли на озброєння, наситили механізовані й танкові війська артилерією всіх типів – від мінометів до реактивних систем залпового вогню великих калібрів, укомплектували розрахунки цих гармат і артилерійських систем особовим складом, навчили цих людей», — сказав він.

Серед сучасних зразків ОВТ, які зараз мають підрозділи механізованих і танкових військ, командувач Сухопутних військ назвав танки «Оплот», БТР-4, протитанкові ракетні комплекси «Стугна», «Корсар».

У забезпеченні армійської авіації, за словами генерала, акцент робиться на глибоку модернізацію вертольотів Мі-24, на модернізацію транспортно-бойових вертольотів типу Мі-8 СМБВ, що спроможні виконувати великий спектр завдань, у тому числі – бойових, на вдосконалення тактики застосування і способів дій екіпажів армійської авіації, особливо в нічний час.

«Ставимо перед собою амбітні завдання на майбутнє, коли значна більшість техніки й озброєння – більше 80 відсотків – будуть новітніми», — зауважив Сергій Попко. При цьому додав, що переважна кількість зразків ОВТ, які відповідають потребам «сухопутки» вже у розробці на підприємствах національного обороно-промислового комплексу.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией