ПОТРІБНО ВИЗНАЧИТИ ПРІОРИТЕТИ ПРИ РОЗПОДІЛІ ГРОШЕЙ ПО НАПРЯМКАМ РОЗВИТКУ ОЗБРОЄННЯ – ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ БЮДЖЕТНОГО ПАРЛАМЕНТСЬКОГО КОМІТЕТУ КРИВЕНКО

 

Понад 20 мільярдів, так званих, грошей Януковича «фізично вже є» в Україні, але уряд не вніс їх у бюджетний розподіл. І якщо це станеться восени, то освоїти ці кошти до кінця року оборонно-промисловий комплекс навряд чи встигне. Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, голова міжфракційного об’єднання «За розвиток ОПК та авіакосмічної галузі України» Віктор Кривенко під час одного із останніх круглих столів, організованого ГО «Ліга оборонних підприємств України».

Він нагадав, що минулого року Кабінет міністрі прив’язав фінансування Державного оборонного замовлення до конфіскації «грошей Януковича», але парламент не проголосував за цей законопроект і, відповідно, ці кошти залишилися віртуальними.

Віктор Кривенко вважає, що потрібно чітко визначити пріоритети при розподілі грошей по напрямкам розвитку озброєння та військової техніки, а не витрачати їх лише на модернізацію ОВТ.

Коментуючи цьогорічні зміни до бюджету, парламентар зазначив, що «там є хороші речі. Наприклад, 2,5 млрд. грн. спрямовуються у військову сферу». Проте, за словами Віктора Кривенко, не зрозуміло, чому в умовах діючої російської військової агресії а сході нашої країни треба виділяти 200 мільйонів  на добудову Маріїнського палацу?

«Чому знову відроджується програма по компенсації частини собівартості підприємствам вугільної видобувної галузі? При тому, що на підприємствах державного сектора ОПК є заборгованості по зарплатах. І в цьому винна держава як власник тих підприємств, що керує ними через той менеджмент, який призначає, через ту систему обмежень, які існують», — сказав голова міжфракційного об’єднання «За розвиток ОПК та авіакосмічної галузі України».

Він закликав членів Ліги оборонних підприємств України (а це понад 40 приватних виробників продукції військового і подвійного призначення) виступати із законодавчими пропозиціями і ініціативами у сфері ОПК, та пообіцяв підтримати їх.

Голова міжфракційного об’єднання «За розвиток ОПК та авіакосмічної галузі України» висловив свою позицію відносно болючого для оборонного бізнесу питання ціноутворення на його продукцію: «Якщо держава буде встановлювати (обмежувати) відсоток рентабельності приватним підприємствам, то у бізнесу не буде мотивації працювати, і він піде у тінь».

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->