ПОСОЛ МЕЛЬНИК РОЗПОВІВ, КОЛИ УКРАЇНА ОТРИМАЄ ГАУБИЦІ ТА ЗЕНІТНІ УСТАНОВКИ ВІД НІМЕЧЧИНИ

Посол України в Німеччині Андрій Мельник розповів, що близько 22 червня наша країна може отримати від Німеччини партію гаубиць Panzerhaubitze 2000. Про це він сказав під час інтерв’ю НВ, нагадавши, що досі ФРН не надала нам жодної одиниці важкого озброєння, хоча й обіцяла.

«Станом на 105 день війни РФ проти України, жодна, я повторюю, жодна одиниця саме важкої техніки — щонайменше це артилерія, гаубиці, БМП, танки — жодної не було поставлено до України», — зазначив він.

Згодом ЗСУ можуть отримати також зенітні установки Gepard.

«Це теж стара зброя — 30 одиниць: 15 Gepard — до кінця липня, ще 15 — до кінця серпня. Тобто лише 2 рішення зі всіх оголошених німецьким урядом до сьогодні, які перебувають в стадії реалізації», — додав він.

Війна Росії проти України підірвала авторитет та вплив Берліна у Центральній та Східній Європі та, що дуже важливо, серед лідерів за столом Європейської Ради.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок постійно наголошує на готовності країни передати німецьку зброю Україні. Але уряд досі не виконав усі ці обіцянки. Прірва між оголошеними намірами і реальністю стала дуже великою.

Сім гаубиць, які обіцяв канцлер Олаф Шольц, а також 50 зенітних самохідних установок Gepard українська армія так і не отримала. Ще Берлін пообіцяв передати власні БМП, проте потім вирішив не стримати свого слова та віддати їх мирній Греції.

Поделиться публикацией