ПОСОЛЬСТВО УКРАЇНИ В ЧЕСЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ ЗІБРАЛО ПОНАД 50 МЛН ДОЛАРІВ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ

Посольство України в Чеській Республіці започаткувало проєкт із допомоги придбання українським військовим зброї для захисту від російського агресора та зібрало на його реалізацію понад 50 млн доларів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив посол України в Чехії Євген Перебійніс.

Він зазначив, що в перший же день повномасштабного російського вторгнення зустрівся із заступником міністра оборони Чехії і було домовлено про відкриття рахунку посольства, на який усі охочі зможуть жертвувати кошти, за які українська дипустанова в координації з Міністерством оборони закуповуватиме всю необхідну техніку та зброю у чеських виробників.

«За два місяці нам вдалося акумулювати на цьому рахунку понад 50 млн доларів США і майже на всю цю суму вже закупити все необхідне», — поінформував Перебийніс. Він додав, що йдеться про найбільш потрібне для української армії на сьогодні.

Гроші на рахунок надходять як від звичайних громадян – а таких уже понад 100 тисяч, – так і від великих компаній. Є великі бізнесмени, які перерахували і два, і чотири мільйони доларів. Процес оформлення всіх формальностей, необхідних для відправки зброї і техніки в Україну, є дуже швидким і не бюрократичним, складні питання вирішуються за лічені години, сказав дипломат.

«Чехія насправді є одним з лідерів у світі з надання Україні допомоги зброєю. Вона входить до першої п’ятірки серед країн, які надали найбільше зброї», — підкреслив посол.

Також на підприємствах ЧР будуть ремонтувати пошкоджену військову техніку з України, додав він.

Поделиться публикацией