ПОЛЬЩА РОЗМІСТИТЬ НА КОРДОНІ З БІЛОРУССЮ 250 АМЕРИКАНСЬКИХ ТАНКІВ – МІНІСТР ОБОРОНИ ПОЛЬЩІ БЛАЩАК

Варшава заявила про плани розмістити на кордоні з Білоруссю до 250 новітніх танків Abrams. США мають намір почати поставки бойових машин в Польщу в 2022 році.

 

Міністерство оборони Польщі планує закупити танки у США. Про це глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак заявив під час ефіру на «Польському радіо». «Двісті п’ятдесят найсучасніших танків дислокуватися на сході нашої країни», — заявив Блащак. Міноборони вже неодноразово повідомляло про намір закупити у Сполучених Штатів танки Abrams.

 

Про плани закупівлі танків Abrams міністр оборони Польщі Маріуш Блащак та прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський повідомили в липні 2021 року під час урочистостей на базі 1-ї Варшавської бронетанкової бригади Генерала Тадеуша Костюшко.

За словами прем’єра Польщі, цієї кількості буде достатньо для створення щонайменше чотирьох танкових батальйонів.

Бойові машини надійдуть до складу 18-ї механізованої дивізії імені Генерала Тадеуша Бука. Танки будуть знаходитись в оснащенні 1-ї Варшавської бронетанкової бригади та у 19-й механізованій бригаді зі складу 18-ї дивізії.

Тоді ж стало відомо, що перші танки M1A2 SEPv3 очікуються у Польщі наступного 2022 року.

Разом з танками Abrams M1A2 SEPv3 Польща також отримає пакет логістики та навчання, а також будуть придбані тренажери.

Для їх обслуговування та ремонту на відповідних підприємствах будуть створені умови для забезпечення експлуатації танків Abrams.

Показово, що фінансування програми закупівлі танків Abrams здійснюватиметься поза бюджетом Міністерства національної оборони згідно з постановою Ради міністрів Польщі і не впливатиме на інші програми модернізації польського війська.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про наміри придбати американські танки для польської армії, а вартість угоди називали у розмірі від 2,9 млрд до 5 млрд доларів, наразі остаточна сума угоди не відома.

Поделиться публикацией