ПОЛЬЩА ПРОПОНУЄ ЗАХИСТИТИ НЕБО НАД УКРАЇНОЮ НІМЕЦЬКИМИ ЗРК PATRIOT

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак закликав Німеччину передати Україні системи ППО-ПРО Patriot.

Про це він повідомив у Twitter.

Блащак звернувся до Німеччини з пропозицією розташувати зенітно-ракетні системи Patriot на західному українському кордоні.

“Після нових ракетних атак Росії я звернувся до Німеччини, щоб передати запропоновані Польщі батареї Patriot до України і встановити на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлення та підвищить безпеку на нашому східному кордоні”, – написав Блащак.

Нагадаємо, 21 листопада Німеччина запропонувала Варшаві свою допомогу у посиленні протиповітряної оборони. Це стало реакцію на інцидент з ракетою, яка вибухнула на польській території після російського обстрілу української інфраструктури.

ФРН, зокрема, запропонувала розгорнути у Польщі свої системи ППО-ПРО Patriot.

«Ми запропонували Польщі підтримку в забезпеченні безпеки повітряного простору – нашими винищувачами Eurofighter і системами протиповітряної оборони Patriot», – сказала німецький міністр оборони Крістін Ламбрехт.

Польща погодилася на таку пропозицію союзників. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак висловив намір розмістити німецькі ЗРК на польсько-українському кордоні.

Поделиться публикацией