ПОЛЬЩА ПРИКРИЄТЬСЯ ВІД РОСІЇ АМЕРИКАНСЬКИМИ РАКЕТАМИ PATRIOT — МІНІСТР ОБОРОНИ РП

Уряд Польщі у 2019 році має намір розмістити перші американські ракетні комплекси Patriot протягом двох найближчих років, при цьому спочатку країна отримає дві батареї з 12 ракетами в новітній версії. Про це 30 жовтня передало «Польське Радіо» з посиланням на міністра оборони країни Антоні Мацеревича.

Так, за словами міністра, це реальний термін, який випливає з останніх переговорів між Польщею і фірмою Raytheon про постачання цього обладнання. Голова Міністерства національної оборони Польщі згадав також про програму Narew, тобто про отримання системи протиповітряної оборони малого радіуса дії — до 25 км.

Крім того, за словами Мацеревича, запуск системи протиповітряної оборони в рамках програми Narew буде можливим вже в 2021-2022 роках, тобто раніше, ніж планувалося.

У свою чергу, поставки перших комплексів Patriot є результатом прискорення переговорів з американською адміністрацією, а також підтримки цих переговорів президентом США Дональдом Трампом. Згідно з підписаним у липні меморандумом, постачання ракетних комплексів Patriot будуть розділені на два етапи.

У першій фазі Польща отримає чотири вогневі одиниці, тобто дві батареї з 12 ракетами в новітній доступній на ринку версії. Зате у другій фазі Польща повинна отримати комплекси, озброєні ракетами SkyCeptor.

Поделиться публикацией
-->