ПОЛЬЩА ПОПЕРЕДИЛА США, ЩО В РАЗІ НЕУХВАЛЕННЯ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ БУДУТЬ «СЕНРЙОЗНІ НАСЛІДКИ»

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський попередив про значні для американських альянсів по всьому світу наслідки, якщо Конгрес не затвердить понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, пише Bloomberg.

«Якщо додаткова допомога не буде надана, а союзники США будуть розчаровані і зрозуміють, що Сполучені Штати можуть бути не в змозі допомогти, навіть якщо головнокомандувач хоче цього, це матиме значні наслідки для всіх американських альянсів по всьому світу», —  заявив Сікорський в інтерв’ю на телеканалі Bloomberg Television.

Деякі країни, за його словами,  почнуть знижувати ризики, а інші — розглядатимуть можливість розробки власних програм ядерної зброї. Застереження головного польського дипломата пролунало на тлі намагань країн-членів Європейського Союзу надати Україні боєприпаси. ЄС вже не впорався зі своєю метою до кінця березня надати Україні  мільйон снарядів. Проте, за словами Сікорського, Європа наближається до цієї мети, і нинішні запаси складають близько 850 тисяч снарядів.

Поделиться публикацией