ПОЛЬЩА КУПИЛА У США ДИВІЗІОН АМЕРИКАНСЬКИХ РАКЕТНИХ СИСТЕМ

Польща купила у США ракетні системи на понад $400 мільйонів.

Таку інформацію 13 лютого повідомив «Укрінформ», посилаючись на відповідну підписану угоду між урядами Польщі та США.

“До польської армії потраплять ракети HIMARS – це сучасна зброя, яка використовується сьогодні найпотужнішою армією світу – армією США… Це зброя, яка гарантує безпеку Польщі і підвищить бойові можливості польської армії, яка призведе до захисту східного флангу НАТО”, — заявив під час церемонії підписання угоди міністр національної оборони РП Маріуш Блащак.

Президент РП Дуда підкреслив, що підписання угоди є символічною подією, яка призведе до зміцнення оборонного і бойового потенціалу Польщі та східної Європи.

Віце-президент США Пенс зауважив, що США і Польща завжди стоятимуть пліч-о-пліч у питанні військового союзництва. Він подякував Польщі за виділення 2% ВВП на обороноздатність країни.

High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) — високомобільна реактивна система залпового вогню, яку виробляє компанія BAE Systems Mobility & Protection Systems. Система призначена для стрільби керованими і некерованими ракетами. Максимальна дальність — 300 кілометрів. Один тактичний автомобіль здатен нести шість реактивних снарядів або одну оперативно-тактичну балістичну ракету ATACMS.

Поделиться публикацией