ПОЛЬЩА ГОТУЄТЬСЯ ДО ОБОРОНИ ВІД РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ

Президент Польщі Анджей Дуда анонсував зміни в стратегії національної оборони у зв’язку з непередбачуваністю російської політики». Про це 15 березня повідомило «Радіо Польща».

 

«Росія (і це показали останні військові навчання «Захід-2017″) відпрацьовує повномасштабний конфлікт з НАТО, полем для якого потенційно виступають серед іншого території Польщі та Балтії», — зазначив він.

 

За інформацією агентства, нова оборонна стратегія, реформа системи командування, розширення присутності військ НАТО на території Польщі та подальша модернізація польської армії є головними темами щорічної зустрічі президента з представниками Міністерства національної оборони Польщі та Збройних сил.

 

Своєю чергою глава оборонного відомства Маріуш Блащак розповів про швидке підписання договору зі США на постачання протиракетного комплексу Patriot.

«У рамках ключового для військової безпеки Польщі зміцнення східної стіни ми плануємо дислокацію частини Збройних сил Польщі із заходу на схід. Моя мета – створити на сході Польщі нову дивізію професійної армії», — підкреслив Блащак.

 

Міністр також повідомив, що вже призначив уповноваженого, який розробить план створення Агентства озброєння. Через кілька днів розпочне роботу група з розроблення концепції консолідації завдань, що стосуються комп’ютерної інфраструктури в армії та боротьби з кіберзлочинністю.

 

Нагадаємо, 1 березня президент Росії Володимир Путін під час послання до Федеральних зборів розповів про досягнення у сфері розроблення новітніх озброєнь, балістичних ракет і багатофункціональних комплексів.

Дуда під час дискусії на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі звернувся до Росії з посланням «залишити Україну в спокої».

Поделиться публикацией