ПОЛЬЩА ВЖЕ ПЕРЕДАЛА ДЕСЯТЬ ВИНИЩУВАЧІВ МИГ-29 УКРАЇНІ

Польща вже передала десять винищувачів МиГ-29 Україні. Літаки надійшли зі складу збройних сил Польщі.

Про це 8 травня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на інтерв’ю віце-прем’єра, міністра оборони Польщі Маріуша Блащака після зустрічі зі своєю канадською колегою Анітою Ананд у Оттаві.

Ми поставили десять МиГ-29 в Україну“, – сказав Блащак під час інтерв’ю.

Наприкінці квітня Мілітарний повідомляв, що в небі над Польщею авіаспоттери сфотографували переліт літаків МиГ-29 із видаленими розпізнавальними знаками, котрі, вірогідно, переганялись до України.

Попри вік та моральну застарілість польські винищувачі все ще здатні виконувати задачі протиповітряної оборони в якості мисливців на чисельні російські дозвукові крилаті ракети такі як Х-101 та “Калибр”.

Інформується, що 13 квітня уряд Німеччини надав дозвіл Польщі на експорт винищувачів, котрі та отримала ще в дев’яностих роках минулого століття.

Першим експлуатантом цих літаків були Східнонімецькі Збройні сили, котрі застосовували ці винищувачі для патрулювання повітряного простору країни та участі у навчаннях.

Однак після об’єднання Німеччини у 1990 році винищувачі продали іншим країнам. У 2002 році Німеччина продала Польщі 23 винищувачі МиГ-29.

Радник президента Польщі Анджея Дуди з питань безпеки Яцек Сєвєра наприкінці березня заявив, що польські повітряні сили нині мають близько десятка діючих бортів.

Поделиться публикацией