ПОЛЬСЬКІ МІ-24 ПОЛІПШАТЬ ІЗРАЇЛЬСЬКИМИ СИСТЕМАМИ

Ізраїльський концерн Rafael підписав з компанією PCO угоду, що передбачає організацію в Польщі спільного виробництва електрооптичних пошуково-прицільних систем типу Toplite.

Про це 8 квітня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Ними планується оснащувати ударні вертольоти Мі-24 в процесі модернізації гвинтокрилих машин.

Зазначені фірми співпрацюють з 2011 року. Одна з модифікацій Toplite з того часу встановлювалася на вертольоти W-3PL Głuszec. Як стверджується, приціли даного сімейства повністю інтегровані з багатоцільовим ракетним комплексом Spike. Одна з його версій — Spike-LR — вже виробляється за ліцензією в Польщі на заводі Mesko. Rafael пропонує перенести сюди випуск інших варіантів збройової системи, які будуть потрібні при оновленні Мі-24.

EOS Toplite призначена для виявлення ворога, цілевказівки та управління вогнем з різних видів зброї. В даний час представники даного сімейства використовуються в більш ніж 20 країнах світу. Архітектура Toplite відкрита для внесення змін, що дозволяє адаптувати її до конкретних бойових завдань.

Поліпшення «ударників» Мі-24 пропонувалося в різних варіантах. Один з них має на увазі установку ракет Spike-ER і -LR, 70-мм ракетної установки виробництва Mesko і ПУ з ракетами Piorun типу «повітря-повітря».

Поделиться публикацией