ПОЛЬОВІ ШПИТАЛІ ЗСУ ОТРИМАЮТЬ НОВІ НАМЕТИ ВІД ТОВ «СІВЕРТЕКС»

У Збройних Силах України в рамках розробки нового польового табору відбулися військово-дослідні випробування (ВДВ) намету каркасного уніфікованого для медичних підрозділів ЗСУ.

Повідомляє сайт «Ліги оборонних підприємств України».

Нові намети виробництва учасника Ліги приватного підприємства ТОВ «Сівертекс» упродовж 3 місяців використовували за прямим призначенням на території військового шпиталю м. Сєвєродонецьк Луганської області.

За інформацією, оприлюдненою Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, представники ГУ РСМЗ ЗСУ, Головного військово-медичного управління Міноборони та підприємства-виробника нині опрацьовують побажання та зауваження, які надійшли стосовно дослідного виробу, вносяться правки до нормативної документації, на підставі яких згодом буде здійснено закупівлю наметів для забезпечення медичних підрозділів ЗСУ.

В ГУ РСМЗ ЗСУ зазначають, що раніше у наших військових медиків не було подібного роду наметів і новий виріб має цілу низку переваг і конструктивних змін в порівнянні з тими, які нині є на забезпеченні медичних підрозділів нашого війська.

Насправді, за словами комерційного директора ТОВ «Сівертекс» Андрія Бєрдніка, каркас намету, який пройшов ВДВ, має нову систему закріплення,   вертикальні стовпи для закріплення каркасу тепер знаходяться ззовні, намет витримує більші вітрові та снігові навантаження та не потребує постійного натягування. Окрім цього, в ньому повністю замінено утеплювач і він має в рази кращу теплоізоляцію.

Що стосується вікон, то в їх основі є антимоскітна сітка та прозора пластикова плівка, що фіксується липучою стрічкою, завдяки чому вони м’яко і легко відкриваються для провітрювання.

Іще одна важлива деталь – наявність підлоги.

Щодо ергономіки, то намет має корисну площу 90 кв.м і в ньому вільно можна розмістити до 30 ліжок, він значно більший за старі медичні шатра, в яких за словами самих військових медиків не вистачало місця для проведення медичних маніпуляцій.

Також, у наметі замінено матеріал покриття – замість брезенту виробник використав ПВХ (полівінілхлорид), що з одного боку значно подовжує термін експлуатації виробу, а з іншого – для обігріву в холодну пору року унеможливлює використання «буржуйок». Натомість, конструкція передбачає підключення спеціальних обігрівачів та кондиціонерів.

За словами генерального директора підприємства Вікторії Лазаренко, щодо комплектації нових наметів відповідними кліматичним обладнанням нині ведуться перемовини з двома профільними компаніями, одна з яких – учасник Ліги ТОВ «Термо Проджектс Україна». Результат цих перемовин стане відомим найближчим часом, і на «Сівертексі» сподіваються, що досягнута домовленість буде яскравим прикладом кооперації учасників Ліги оборонних підприємств.

Також Вікторія Лазаренко повідомила, що на широкий загал укомплектований усім необхідним новий намет для польового шпиталю планується представити на цьогорічній виставці «Зброя і безпека», яка відбудеться у Києві з 8 по 11 жовтня.

Поделиться публикацией