ПОЖЕЖНИЙ ТАНК ГПМ-72 З’ЯВИТЬСЯ У ЗСУ

Пожежний танк ГПМ-72 від ДП «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», допущений до експлуатації в Збройних Силах України. Це рішення прийнято Міноборони після успішного завершення визначальних відомчих випробувань. Таку інформацію оприлюднили на офіційному сайті ДК «Укроборонпром» 7 травня ц.р.

Рішення щодо допущення до експлуатації означає, що тепер ГПМ-72, у випадку відповідного замовлення з боку Міноборони, потрапить до війська. Завдяки цьому, українські бійці отримають найпередовіші в Україні пожежні танки.

Пожежний танк ГПМ-72 був створений за власною ініціативою та власним коштом «Львівського бронетанкового заводу». Він призначений для проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів.

ГПМ-72 оснащений пожежною цистерною, місткість якої складає 20 т, сучасним пожежним насосом і лафетом, за допомогою яких можливо гасити пожежу на відстані до 100 метрів. Машина має підвищену прохідність та захист екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогню. Для цього рятувальники захищені 30-мм бронею, у кабіні встановлена фільтровентиляційна установка, також реалізовано облив кабіни корпусу для зниження її температури.

ГПМ-72 вже використовувався під час пожежі на складі боєприпасів під Вінницею у вересні 2017 року, де довів свою високу ефективність.

Наразі ДП «Львівський бронетанковий завод» чекає замовлень для розгортання серійного виробництва ГПМ-72, що дозволить надійно захистити та полегшити роботу українським вогнеборцям, а також завантажити виробничі потужності підприємства.

 

Поделиться публикацией