РУХ ДО НАТО СУПРОВОДЖУЄТЬСЯ ВСЕ БІЛЬШИМ ОСНАЩЕННЯМ ЗСУ ТЕХНІКОЮ ІНОЗЕМНОГО ВИРОБНИЦТВА – ГЕНДИРЕКТОР «РАДІО САТКОМ ГРУП»

Навіть повільний рух у бік НАТО супроводжується все більшим оснащенням Збройних Сил технікою іноземного виробництва. Це відбувається з об’єктивних причин, і це підтверджує і практика інших країн світу.

 

Про це заявив генеральний директор ТОВ «Радіо Сатком Груп», авторизованого учбово-сервісного центру Harris Global Communications Inc., L3Harris Technologies в Україні Сергій Чепель під час експертного столу «Технічні фактори боєздатності української армії».

 

За його словами, «Україні від цього нікуди не дітися».

 

Як повідомляється в підсумку експертного столу «Технічні фактори боєздатності української армії», про що згадує портал hi-tech.ua, на тлі прийняття досить корисного закону про оборонні закупівлі, врешті-решт, з’явилося поняття «життєвого циклу озброєння та військової техніки». Цей життєвий цикл повинен бути стовідсотково забезпечений виробником на кожному з етапів.

«Та кількість військової техніки, що надходить за програмою міжнародної технічної допомоги від уряду США має величезний обсяг. Це і засоби зв’язку, і автомобільна техніка, і контрбатарейні радари, і тепловізійні приціли, і протитанкові ракетні системи, і інше.

При цьому експерти підкреслили проблему, пов’язану із експлуатацією та забезпеченням життєздатності означених ОВТ. «Тому постає цілий комплекс задач, що чекають на вирішення (забезпечення циклу ОВТ – «ОПК»)», підсумовується експертами під час круглого столу.

Поделиться публикацией