ПЛАТФОРМА RAZOMUA ВПЕРШЕ ОБ’ЄДНАЛА ВОЛОНТЕРІВ З УСІЄЇ УКРАЇНИ

В Україні розпочала роботу громадська онлайн-платформа RAZOMua — безпрецедентний проект, аби всі небайдужі змогли допомогти українським лікарням у боротьбі з COVID-19. Проект створений спільно Фондом Соціальної справедливості, Радою волонтерів Міністерства оборони України, волонтерами з усіх регіонів України за підтримки Офісу президента України та Міністерства охорони здоров’я України.

Про це «ОПК» поінформували представники онлайн-платформи RAZOMua.

Згідно із організаторами онлайн-платформи RAZOMua, як показав світовий досвід, перед хворобою рівні всі, незалежно від місця проживання, статусу, віку, професії та інших чинників. Тому, аби не повторити сумний сценарій протистояння коронавірусу в інших європейський країнах, благодійники та волонтери з усіх куточків України об’єднали свої зусилля аби допомогти лікарням.

Платформа RAZOMua — максимально проста і прозора система, яка допомагає впорядкувати інформацію про нагальні потреби медичних установ та грамотно розподілити допомогу для максимальної продуктивності.

Сайт razomukraine.com наявно демонструє рівень забезпечення опорних лікарень у всіх областях України: кожна лікарня на карті країни відмічена кольоровим маркером, який сигналізує про рівень забезпеченості медичних закладів, а також показує перелік потреб. Ця інформація була зібрана з різних джерел, офіційних та громадських, адже до проекту вже приєднались волонтери-координатори, які на місці контролюють зміну ситуації у кожній з областей. Проте команда RAZOMua сподівається на залучення ще більшої кількості людей та відкрита для співпраці. Тому просить небайдужих долучатись до ініціативи — оперативно та чесно інформувати про те, яка насправді ситуація на місцях, які обіцянки керуючі органи кожного регіону або закладу вже виконали, а з чим необхідно допомогти та посприяти пришвидшенню укомплектованості медичних засобів.

Неважливо, хто ви — волонтерська група, благодійна організація, приватна компанія чи людина, яка має бажання допомогти країні. Важливо, що кожен відвідувач сайту може сам обрати, у який спосіб він хоче та має змогу допомогти. Функціонал системи дозволяє особисто обрати на карті заклад, куди ви можете самотужки доставити допомогу, або ж обрати лікарню, якій ви хоче допомогти, переказавши будь-яку суму у фонд. Усі грошові надходження команда зобов’язується витратити на потреби саме цієї лікарні чи військових, які несуть службу на фронті.

Окрім того, на сайті вказана телефонна гаряча лінія, куди всі лікарі можуть звертатись у разі виявлення найменших порушень на місцях. Куратори платформи гарантують анонімність та закликають медперсонал не боятись надавати інформацію, адже сьогодні це питання людського життя.

«Завдяки цьому проекту ми хочемо досягти справедливості! Кожна лікарня має бути почута та забезпечена! Ви зможете напряму допомагати обраній Вами лікарні, ми за прозорість і чесність! «, — кажуть куратори платформи у своєму зверненні.

Поделиться публикацией