ПЛАН ДІЙ НА 24-й РІК ТА ЕФЕКТИВНА ЗБРОЯ НА ПЕРЕДНЬОМУ КРАЇ – КЛЮЧОВІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ НОВОГО ГОЛОВКОМА

Це два головних завдання, озвучені президентом Зеленським 8 лютого у ході повідомлення про заміну головнокомандувача Збройних Сил України й призначення новим «головним генералом» Олександра Сирського. Верховний Головнокомандувач згадав про «команду перезавантаження», яка має бути сформована найближчими днями.
План на поточний рік продемонструє, чи справді на Банковій враховують дефіцит ресурсів та відчутне зменшення рівню допомоги внаслідок ймовірної втрати США як головного донора.
Щодо зброї, то за визначенням Зеленського «кожна бойова бригада на першій лінії повинна отримати ефективну західну зброю». Це означає пріоритетність саме лінії зіткнення у плані забезпечення – реалізувати це завдання також складно в умовах надвеликої довжини фронту та обмеженої кількості західних озброєнь.
Натяк Президента України на «надмірну» чисельність у штабах говорить про намір певного перезавантаження командного складу. А ще як вузлове питання названо необхідність підвищення якості навчання, щоб тільки підготовлені солдати потрапляли на лінію зіткнення. У грудні 2023 року генерал Залужний від час своєї єдиної пресконференції повідомив про здатність ЗСУ підготувати 10 бригад, то ж, не виключено розширення мережі навчальних центрів, ймовірно з акцентом на підготовку високотехнологічної зброї, зокрема, БАК, НРК, МРК та засобів РЕБ. Це випливає із вимоги Верховного Головнокомандувача забезпечити «технологічність дій» на фронті та інший підхід до управління фронтом, а також до мобілізації та рекрутингу.

Поделиться публикацией