ПЛАНЕР ПЕРШОГО АН-178 ДЛЯ МОУ ГОТОВИЙ НА 80%

На ДП «Антонов», яке входить до складу Укроборонпрому, триває складання планера для першого з трьох літаків Ан-178 на замовлення Міністерства оборони України. Фахівці оцінюють його готовність у 80%.

Про це 30 вересня ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

Працівники «Антонова» продовжують будівництво повітряних суден для вітчизняних військових. Складання планеру першого літака перебуває на вирішальному етапі.

Так завершено стикування крила з його механізацією, зокрема передкрилками та закрилками, а також встановлено кіль. Наступного тижня планують монтаж стабілізатора. Всередині літака триває установка елементів електромонтажу та бортового радіоелектронного обладнання.

Водночас у цехах «Антонова» працюють над складанням рампи та стулок вантажного люка, виготовляють деталі та агрегати системи штурвального керування, гідросистеми, шасі тощо. Авіабудівники працюють у щільному графіку, щоб завершити побудову в І кварталі 2022 року.

Триває робота і з фюзеляжем для другого Ан-178 з цього замовлення. У стапелі остаточного складання вже розміщено хвостовий відсік і відсік силової підлоги. Також відбувається монтаж панелей середнього відсіку, виготовлення центроплану та носової частини.

«Сьогодні відвідав підприємство, аби переконатися: роботи з будівництва наших літаків для Збройних сил України тривають за графіком. Фюзеляж другого транспортного Ан-178 за контрактом з Міністерством оборони України буде готовий вже до кінця цього року», – зазначає генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Нагадаємо, що ці літаки не матимуть жодного агрегату, виготовленого у Російській Федерації, та є прикладом ефективного імпортозаміщення.

На фото — дослідний зразок АН-178, на якому проводитимуться випробування.

 

Поделиться публикацией