ПИТАННЯ ЗАДОВОЛЕННЯ ПОТРЕБ ЗСУ ЗА РАХУНОК ВНУТРІШНЬОГО ВИРОБНИЦТВА НЕ МОЖЕ СТОЯТИ В ПРИНЦИПІ – ФАХІВЕЦЬ ЦНДІ ОВТ ЗСУ

Питання про повне задоволення потреб Збройних сил України, інших військових формувань у всій номенклатурі сучасного озброєння та військової техніки за рахунок виключно внутрішнього виробництва не може стояти в принципі.

Про це у своїй статті у збірці, підготовленій ЦНДІ ОВТ ЗСУ до XIV міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та Безпека» зазначив фахівець Центрального науково-дослідного інституту (ЦНДІ) ОВТ Збройних Сил України Антон Гультяєв.

«Завдання активації військово-технічного співробітництва нашої країни з іноземними державами з урахуванням вимушеного розриву коопераційних  економічних відносин з Російською Федерацією набуває першорядної важливості» – дійшов висновку військовий фахівець.

А.Гультяєв також зазначив, що у цьому сенсі Україна не є винятком. «Займаючи передові позиції в галузях ракетобудування, військово-транспортної авіації, бронетанкової техніки тощо, наша країна не має достатніх традицій та авторитетних наукових шкіл в галузях створення та виготовлення засобів бойової авіації, протиповітряної та протиракетної оборони, зв’язку, військової радіотехніки ті електроніки, стрілецької зброї, а також багатьох інших напрямках», – підкреслив фахівець ЦНДІ ОВТ ЗСУ.

А.Гультяєв наголосив на тому, що практична сторона справи, у тому числі з питань залучення іноземних інвестицій та технологій у сферу оборонно-промислового комплексу України, ускладнюється цілим рядом правових, економічних, управлінських, науково-технічних, технологічних та інших факторів.

Поделиться публикацией
-->