ПЕРШЕ, ЩО ПОТРІБНО УКРАЇНІ ВІД НІМЕЧЧИНИ – ПРИПИНИТИ БЛОКУВАННЯ ПОСТАЧАННЯ ЗБРОЇ ІНШИМИ КРАЇНАМИ – О. РЕЗНІКОВ

Що стосується міжнародної допомоги, яку Україна сьогодні активно отримує від наших міжнародних партнерів, то ми дуже дякуємо за цю підтримку від Сполучених Штатів, Великої Британії, Канади, Данії, Польщі, Чехії, країн Балтії і інших країн. Ми або отримуємо грошову допомогу, або безпосередньо — озброєння — системи захисту.

Про це 3 лютого ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на міністра оборони України Олексія Резнікова.

«Ми звернулися ще раз з переліком потреб, які є в інтересах ЗСУ. Для того, щоб забезпечити відсіч, тримати стрій, захищати наших воїнів і зробити навіть ймовірне вторгнення дорогоцінним для агресора, і, відповідно, не допустити цього», — додав він.

Крім того, міністр повідомив, що Україна зверталась офіційно до всіх урядів країн, в тому числі до НАТО та ЄС, з проханням надати нам озброєння, системи захисту.

«І коли я коментував запит стосовно уряду Німеччини, я говорив про те, що самі тільки шоломи безпосередньо в Німеччини ми не просили. Лист з переліком потреб був направлений на Воєнно-дипломатичне управління МОУ для подальшої передачі Аташе з питань оборони при посольствах України в державах-членах НАТО та ЄС», — пояснив О. Резніков

До того ж він наголосив, що Україні вкрай потрібно від Німеччини — припинення практики блокування постачання зброї іншими країнами. Як, приклад, це звернення уряду Естонії до уряду Німеччини, щоби дозволити поставити в Україну гармати виробництва часів Німецької Демократичної Республіки для того, аби підняти рівень обороноздатності наших Збройних Сил.

«Але уряд Німеччини відмовляє уряду Естонії дати нам дозвіл на отримання тих гармат. Як ви знаєте, уряд Німеччини продовжує блокування придбання нами летальної зброї через агентство NSPA. Воно дає можливість у прозорий, відкритий спосіб придбати ті чи інші засоби захисту або ураження. Тому, коли ми звертаємося публічно до уряду Німеччини, ми просимо в першу чергу: не блокуйте, будь ласка, можливість нам захищатися. Мається на увазі саме це», — підсумував Олексій Резніков.

Поделиться публикацией