«ПЕРЕМОГТИ РОСІЮ, ЩОБ ВОНА ОСЛАБЛА»: ЗМІ РОЗПОВІЛИ ПРО ЗМІНУ СТРАТЕГІЇ США ЩОДО РФ

Президент США Джо Байден вирішив змінити свою стратегію щодо Росії після візиту американських чиновників в Україну. Його мета зараз — виграти поле бою настільки рішуче, що Росія не зможе зробити ніяких нових атак.

Про це повідомила РБК-Україна з посиланням на CNN.

Як повідомляє видання з посиланням на джерела в Раді національної безпеки США, якщо раніше Вашингтон планував, як зробити це вторгнення стратегічним провалом для Росії, то зараз зусилля США спрямовані на російську оборонну промисловість «для підриву економічної і військової могутності РФ».

«Ми хочемо, щоб Україна перемогла. Однією з наших цілей було обмежити здатність Росії робити щось подібне знову. Ось чому ми озброїмо українців зброєю та обладнанням, щоб захистити себе від російських атак, і саме тому ми використовуємо санкції та експортний контроль, які безпосередньо націлені на оборонну промисловість Росії, щоб підірвати економічну та військову міць Росії, погрожувати та атакувати її сусідів.

CNN стверджує, що в даний час зростає обізнаність серед американських і західних чиновників, особливо після «різанини в Бучі», що Росія повинна страждати «настільки економічно і на полі бою, що її агресія назавжди припиняється».

Зокрема, чиновники адміністрації Байдена оптимістично налаштовані на те, що це досяжна мета, повідомили CNN джерела.

Представники адміністрації та джерела в Конгресі заявили, що вони вважають, що продовження військової підтримки України може призвести до значних ударів по Росії, які завдадуть шкоди її довгостроковому військовому потенціалу.

Нагадаємо, глава Міністерства оборони США (Пентагон) Ллойд Остін впевнений, що Україна може виграти війну проти Росії, але для цього їй знадобиться «правильне обладнання і правильна підтримка».

У той же час держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив, що суверенна і незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж Володимир Путін залишиться президентом Росії.

Поделиться публикацией