«ПЕРЕКОНАНИЙ, ЩО ДВЕРІ У РЕФОРМОВАНІ ДЕРЖАВНІ ХОЛДИНГИ МАЮТЬ БУТИ ВІДЧИНЕНІ ДЛЯ ПРИВАТНОГО КАПІТАЛУ» — ДИРЕКТОР КП НВК «ІСКРА» Ю.ПАЩЕНКО

«Переконаний, що двері у реформовані державні галузеві холдинги мають бути відчинені для приватного капіталу, інвестицій та створення нових гнучких форм вітчизняної оборонної промисловості».

Таке переконання директор Науково-виробничого комплексу «Іскра» Юрій Пащенко висловив в інтерв’ю інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр».

Керівник КП НВК «Іскра» поінформував, що підприємство, яке входить до структури Держконценрну «Укроборонпром» взяло участь у проведенні дослідження щодо оптимальних шляхів трансформації Укроборонпрому, зокрема, у галузеві холдинги. Він зазначив, що у дослідженні брали участь ще дев’ять підприємств Укроборонпрому, які вже почали оформлення у перший галузевий холдинг «Радарні системи», а також аналітична громадська структура – Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння. «Керівники профільних підприємств, що спеціалізуються на розробках і виробництві радарної техніки, засобів РЕБ, радіотехнічної розвідки та інших видів спеціальної техніки, переконані, що утворення та остаточне оформлення такого галузевого холдингу надасть учасникам нових можливостей. Однак, передбачаємо, що на цьому трансформація не завершиться, і у майбутньому був б логічним розвиток взаємодії з вітчизняними приватними та іноземними профільними компаніями», — зазначив Ю.Пащенко.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року в рамках розвитку трансформації Укроборонпрому було створено Раду директорів першого холдингу держконцерну — «Радарні системи». Тоді між 10 керівниками підприємств концерну було прийнято низку основоположних рішень та підписаний меморандум. Відзначалося, що всі рішення першого робочого засідання керівників підприємств майбутнього холдингу було закріплено у Меморандумі про взаємодію та успішну реалізацію стратегічного плану. Крім того, було прийнято рішення про створення Ради головних конструкторів об’єднання підприємств.

Поделиться публикацией