ПЕНТАГОН ОГОЛОСИВ ПРО СКАСУВАННЯ КОНТРАКТУ З MICROSOFT

Міноборони США оголосило про скасування контракту на $10 млрд з компанією Microsoft по створенню хмарної технології JEDI для обміну даними між усіма родами військ.

Про це 7 липня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на сайт Пентагону.

«Сьогодні міністерство оборони скасувало запит на хмарну технологію JEDI і ініціювало процедуру розірвання контракту», — йдеться в заяві.

Відзначається, що проект JEDI перестав бути актуальним через нові здобутки в області хмарних обчислень.

Тепер Пентагон починає більш сучасний з технічної точки зору і більший за масштабами проект. Він буде називатися JWCC і базуватися на многооблачной технології з розширеними можливостями для обміну даними.

«Міністерство має намір розглянути пропозиції обмеженої кількості постачальників, а саме Microsoft Corporation (Microsoft) і Amazon Web Services (AWS)», — зауважили в Пентагоні.

Експерти ринку показали, що тільки ці два постачальника здатні задовольнити його вимоги. Пентагон також буде готовий розглянути пропозиції від інших американських компаній, якщо вони будуть відповідати вимогам оборонного відомства.

Проект JEDI спочатку зіткнувся з юридичними ускладненнями через позови, пов’язаних з конфліктом інтересів. У жовтні 2019 го Пентагон і Microsoft підписали контракт, який запускав взаємодія в цьому проекті, розрахованому на 10 років. У свою чергу компанія Amazon, яка програла конкурс на JEDI, подала судовий позов, заявивши, що вибір Пентагоном корпорації Microsoft був неправомірно політизований.

 

Поделиться публикацией