ПЕНТАГОН ЗАПРОВАДИВ ДІЇ НА ЗАХИСТ РОБОТИ ОПК

Міністерство оборони (МО) США днями оголосило введення захисту для підприємств, які виконують військові замовлення, та забезпечують підтримку національної безпеки.

Як повідомило 23 березня російське видання «Независимая газета», відповідний меморандум про робочу силу критичних елементів оборонно-промислової бази (DIB, ОПБ) передбачає, що компанії, які виконують замовлення МО, повинні зберегти свої можливості по своєчасній поставці виробів і надання послуг Пентагону.

Зокрема, як зазначається в меморандумі, буде забезпечено проведення досліджень і розробок, конструювання, виробництво, поставку, МТО і ремонт систем озброєнь, систем і засобів програмного забезпечення, підсистем, компонентів і елементної бази, а також здійснює адміністративне забезпечення придбання озброєнь, військової та спеціальної техніки (ВВСТ) відповідно до потребами ЗС США.

Меморандумом також встановлюються найбільш важливі професії співробітників підприємств ОПБ, яким повинна бути забезпечена належна захист в умовах поширення інфекції COVID-19, і даються вказівки урядам штатів і місцевій владі щодо вжиття заходів, спрямованих на збереження здоров’я громадян і забезпечення їх безпеки, а також на підтримку безперервного функціонування структур забезпечення безпеки економіки і країни.

Найбільш важливими елементами робочої сили ОПБ визначені співробітники, які вирішують завдання випуску виробів і надання послуг відповідно до зобов’язань, даними федерального уряду і ВС США. В їх число входять інженери аерокосмічної промисловості і механічних виробництв, програмісти, кваліфіковані робітники, фахівці з інформаційних технологій, експерти з безпеки, співробітники охоронних підприємств, співробітники розвідувальних структур, механіки та ремонтники авіаційних і збройових систем, виробники і постачальники медикаментів, а також співробітники найбільш важливих транспортних структур.

Поделиться публикацией