ПАШИНСЬКИЙ НАПОЛЯГАЄ НА РЕФОРМІ «УКРОБОРОНПРОМУ», ЕКСПЕРТИ КАУЖУТЬ ПРО НЕДОСКОНАЛІСТЬ ПРОЕКТУ ЗАКОНУ

Верховна Рада має ухвалити закони, спрямовані на реформування «Укроборонпрому» аби зупинити всі розмови про корупцію на війні та в армії.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський на засіданні комітету 15 травня.

«Я шокований проходженням закону про реформування військово-промислового комплексу та системи державного оборонного замовлення. Вражений тим, що ми навіть не можемо включити до порядку даного закон про реформування «Укроборонпрому», — цитує Пашинського Цензор.НЕТ.

«Чому я говорю, що «Укроборонпром» це корупційний орган? Тому що єдиний господарюючий суб’єкт, який має над собою регулюючі функції — це просто нонсенс, у радянському союзі такого не було. Це усе одно, що дати обленерго встановлювати над собою тарифи», — пояснив нардеп.

Коментуючи заяву глави профільного парламентського комітету, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак зазначив, що погоджується із парламентарієм у частині необхідності  позбавити господарюючий суб’єкт регулюючих функцій, однак в цілому вважає проект закону таким, що «є недосконалим та потребує значних доопрацювання». Нині завдання реформи ОПК полягає у значно більшому секторі, ніж торкається ПЗУ, зокрема, треба здійснювати реформу усього ОПК, а не тільки частини.

Бадрак також зазначив, що категорично не сприймає рівень «керівника ОПК» у статусі нижче, ніж «віце-прем’єр-міністр – міністр» та за певних умов готовий підтримати ідею, коли б питання формулювання та реалізації оборонно-промислової політики були б покладені на «віце-прем’єр-міністра – міністра оборони.

 

Поделиться публикацией