ПАРЛАМЕНТ НІМЕЧЧИНИ СХВАЛИВ ЗАКУПІВЛЮ ОЗБРОЄНЬ

Парламент Німеччини схвалив закупівлю для Бундесверу озброєнь на суму 1 млрд євро.

Про це 7 липня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на видання MilitaryLeak.

Бюджетний комітет парламенту Німеччини схвалив виділення фінансування для закупівлі нових ракет для РСЗВ «MARS II» і модернізації ЗРК «Patriot».

Крім того, затверджена покупка нових танкових мостоукладальників, літаків радіорозвідки й систем спостереження для водіїв бронемашин «Boxer».

Загальна вартість схвалених проєктів складає близько 1 млрд євро.

Так, близько 278 млн євро виділено на закупівлю 1818 керованих реактивних снарядів GMLRS з унітарною бойовою частиною, призначених для реактивних систем залпового вогню «MARS II».

Ці боєприпаси дозволять з високою точністю вражати цілі на відстані до 80 км в будь-яких погодних умовах.

Поставку планується завершити у 2023 році. Боєприпаси частково призначені для німецького контингенту Об’єднаної оперативної групи підвищеної готовності (Very High Readiness Joint Task Force) сил швидкого реагування НАТО, яку Німеччина очолить у 2023 році.

Крім того, у 2023 році будуть модернізовані 170 зенітних керованих ракет ЗРК «Patriot» Німеччини. Вартість даної програми оцінюється у 213 млн євро.

Система відеоспостереження для підтримки дій водія буде встановлено на 405 одиниць бронетранспортерів «Boxer» в рамках програми вартістю близько 69 млн євро.

Завдяки новій системі відеоконтролю водій зможе повністю контролювати ситуацію.

Бундесвер також має намір придбати три літаки «Global 6000» компанії «Bombardier» за 75 млн євро.

 

 

 

На них буде встановлена ​​інтегрована система радіо і радіотехнічної розвідки ISIS (Integrated Signal Intelligence System).

Крім того, до кінця десятиліття планується замінити танкові мостоукладальники «Biber», виконані на шасі «Leopard 1».

 

Для цього ВС Німеччини планують замовити ще 24 броньованих мостоукладальників «LEGUAN» вартістю близько 330 млн євро.

 

Пакет закупівлі також буде включати компоненти інформаційних технологій, навігаційні системи, навчальне обладнання та запасні частини.

 

У 2016 році для Збройних сил Німеччини були замовлені перші 7 нових мостоукладальників «LEGUAN» на шасі «Leopard 2», які належать до класу MLC 80 (навантаження близько 72 т) і дозволяють долати водну перешкоду або суходільні перешкоди шириною до 24 м.

Поделиться публикацией