«ПАЛЯНИЦЮ» ВПЕРШЕ ВИКОРИСТАЛИ ДЛЯ УДАРУ ПО РОСІЙСЬКИХ ОБ’ЄКТАХ У СЕРПНЯ 2024 РОКУ

Українську далекобійну ракету-дрон «Паляниця» вперше використали для удару по військових цілях російської армії у серпні. Удар нанесли по цілі в тимчасово окупованому Криму, повідомляє «Українська правда» із посиланням на власні джерела.

У підкасті видання журналіст зазначив, що згадана у День Незалежності президентом Володимиром Зеленським ракета «Паляниця» була використана під час однієї з атак по Кримському півострову в рамках комплексної операції і «наче як, успішно ціль була «Паляницею» уражена».

Нагадаємо, Зеленський 24 серпня повідомив, що українські військові вперше вдарили по російських силах новою зброєю – ракетою-дроном «Паляниця». Він зазначив, що розробку цієї далекобійної ракети завершили півтора року тому і в межах її дії знаходяться кілька десятків російських військових аеродромів.

Офіцер ЗСУ, експерт в галузі БАК Юрій Касьянов визначив «Паляницю» як малогабаритну крилату ракету, що має велику швидкість. Таку ракету можна ліквідувати лише зенітною ракетою з тепловою головкою наведення.

Поделиться публикацией