ПАКИСТАН ГОТОВИЙ ПЕРЕДАТИ ЗСУ 44 ТАНКИ Т-80УД — Firstpost

Пакистан запропонував передати Україні Т80УД, а також допомагає Україні боєприпасами. Це не подобається Росії, яка уже звернулась до Китаю з проханням повпливати на владу Пакистану. Про це пише індійське видання Firstpost.

Повідомляється також, що Пакистан запропонував надати Україні 44 танки Т-80УД, куплені наприкінці 1990-х, в обмін на західну фінансову підтримку.

Постачання зброї до України Пакистан здійснює через повітряний міст, створений Великобританією, а також через порти в Польщі та Німеччині. Однак офіційно влада країни заперечує постачання боєприпасів в Україну і стверджує, що дотримується політики «невтручання» в іноземні конфлікти.

Росія намагається перешкодити такому партнерству і запропонувала поставити країні 50 тисяч тонн пшениці, щоб допомогти борються з гострою нестачею продовольства. Також повідомляється, Кремль звернувся до Китаю з проханням переконати Пакистан не приєднуватися до Заходу в підтримці України.

«Намагаючись втриматися на плаву в умовах розгортання економічної кризи, Пакистан вдався до продажу зброї та боєприпасів Україні, яка бореться з російським вторгненням, – йдеться у публікації видання. – У соціальних мережах стало вірусним відео, на якому, як стверджується, танковий екіпаж української армії використовує 122-мм артилерійські снаряди, поставлені Пакистаном, під час бою з російськими військами».

Поделиться публикацией