О. РЕЗНІКОВ ВИСТУПИВ ЗА ЛЕГАЛІЗАЦІЮ ЗБРОЇ

В Україні необхідно ухвалити закон, який регулює обіг зброї. Зброя має бути легалізована, і люди повинні мати право на її зберігання.

Про це 17 лютого ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на інтерв’ю міністр оборони України Олексій Резніков порталу РБК-Україна.

«Я давній шанувальник легалізації зброї з кількох причин. Як юрист, я вважаю, що в принципі має бути закон, який регулює обіг зброї, його досі немає. Зброя має бути легалізована, описано, хто яку вогнепальну зброю повинен мати. Люди повинні мати право на зберігання – не носіння – короткого ствола, у багатьох країнах це є, і це підвищує безпеку громадянина, допомагає правоохоронним органам, зменшує злочинність, це точно», — наголосив міністр.

Водночас Рєзніков наголосив, що щодо сил територіальної оборони бойова зброя повинна зберігатися у збройових кімнатах у військових частинах, і при необхідності резервісти, які підписали контракт, отримуватимуть її для навчань або при розгортанні сил.

«Це різні типи зброї, одна з одною не пов’язана. Але коли потенційні недоброзичливці знатимуть, що на руках в українців легально перебуває якась кількість коротких стовбурів та іншої зброї, це додатковий фактор задуматись: яка ціна буде у цієї агресії», — зазначив міністр.

Поделиться публикацией