О. НОСОВ ПРО ЧУТЛИВІ ТА ПРОБЛЕМНІ ЧИННИКИ ПЕРЕОЗБРОЄННЯ ЗСУ СУЧАСНИМИ ТА МОДЕРНІЗОВАНИМИ ЗРАЗКАМИ ОВТ

На першому засіданні Координаційної платформи з розвитку озброєння і військової техніки (ОВТ) Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України 18 жовтня було детально обговорено найбільш чутливі та проблемні чинники переозброєння ЗСУ сучасними та модернізованими зразками ОВТ.

Так інформаційно-консалтингова компанія Defense Express процитувала заступника міністра оборони України Олександра Носова:

«Я звертався і до парламентського комітету, і до Мінстратегпрому, і до Офісу Президента, аби якомога менше нас штовхати до укладання так званих міжурядових угод.

У нас вже є угоди, які ми уклали, вони досить значні по своїм сумам, які ми маємо виплачувати. Це і з Туреччиною, і з Великою Британією. У минулому році ми нічого не сплачували, у цьому — декілька мільярдів, а в наступному — більше десятка треба сплатити. Це залежить не зовсім від нас. Є політичне рішення».

О. Носов про цільові програми:

«Я зараз кажу про те, що в нас зараз дуже багато цільових програм. Ракетну програму зробили. А хтось намагався все це до купи зібрати та порахувати? Я спробував. На наступний рік нам треба 70 млрд гривень , щоб не все зробити, а лише започаткувати. А якщо у нас 27 млрд, з яких ми десь 10 маємо віддати? Ось у чому справа…».

О. Носов про стримування ворога за рахунок нових ракетних проектів:

 «Тут говорили про паралельний розвиток стратегічних та звичайних озброєнь. Ми у Міністерстві оборони вважаємо, що великі вкладання у стратегічні ракетні озброєння можна починати лише після того, як країна на 100 відсотків буде готова, прошу вибачення за таку фразу, до партизанської війни».

 

Поделиться публикацией