О. ДАНІЛОВ НАГОЛОСИВ НА ПРІОРИТЕТНОСТІ ФІНАНСУВАННЯ ОРГАНІВ СЕКТОРУ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

У рамках підготовки до засідання Ради національної безпеки і оборони України з питання «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022» рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України» під головуванням Секретаря РНБО України Олексія Данілова відбулася нарада щодо фінансування сектору безпеки і оборони України у 2021 та 2022 роках.

Про це 14 вересня ц.р. повідомили в РНБО.

Повідомляється, що під час наради Олексій Данілов наголосив на пріоритетності фінансування органів сектору безпеки і оборони, що є принциповою позицією Президента України Володимира Зеленського.

Він нагадав, що загальний ресурс на 2021 рік для потреб сектору безпеки і оборони передбачено в сумі 267 337,8 млн гривень, що становить 5,93% від валового внутрішнього продукту.

«Маємо забезпечити необхідні обсяги фінансування у 2022 році з урахуванням потреб усіх відповідних органів», – сказав він.

Під час наради наголошувалося на важливості фінансування завдань, визначених рішеннями РНБО України щодо розвитку ракетного озброєння та Військово-Морських Сил ЗСУ.

Особливу увагу за дорученням Президента України було приділено питанням соціального захисту особового складу органів сектору безпеки і оборони України, зокрема, фінансуванню будівництва житла.

Участь у нараді взяли Міністр фінансів України Сергій Марченко, заступник Керівника Офісу Президента України Роман Машовець, Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, заступник Міністра оборони України Олександр Носов, представники Міністерства внутрішніх справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, фахівці Апарату РНБО України.

 

Поделиться публикацией