ОЧІЛЬНИК ЦЕНТРА ДОСЛІДЖЕНЬ ТРОФЕЙНОГО ТА ПЕРСПЕКТИВНОГО ОВТ ПОКАЗАВ КРИТИЧНІ НЕДОЛІКИ РОСІЙСЬКОГО ТАНКА Т-90М «ПРОРЫВ»

У березні цього року публічно був продемонстрований результат аналізу Т-90М «Прорыв». Це стало ударом для російського ВПК.

В інтерв’ю АрміяInform очільник Центру досліджень трофейного та перспективного ОВТ, полковник Сергій Бачурін розповів доволі цікаві аспекти данного танку.

Інформується, що він показав критичні недоліки із двигуном В-92С2Ф, який просто не тягне машину, а розрекламована система управління вогнем «Калина» місить західні компоненти цивільного призначення. Більше того, електрона частина збирається без дотримання вимог щодо вологості й контакти банально починають окислюватись, коротити та зрештою це призводить до її виходу з ладу. А розрекламований новий автомат заряджання виявився міфом, бо подача боєприпасів із забаштової ніші можлива, якщо лише вилізти з танка та подавати їх руками.

У результаті, як розповів Сергій Бачурін, після оприлюднення цього огляду, «інформація отримала широкий розголос далеко за межами України, чимало закордонних компаній, які укладали договори з РФ на поставки Т-90, швидко поскасовували угоди».

«Анулювання контрактів для РФ означає втрату мільярдів доларів. Ці гроші не підуть на озброєння російського війська, а значить — не будуть вбивати наших воїнів на полі бою, наших громадян, не будуть руйнувати нашу країну», — підкреслив очільник Центру.

Поделиться публикацией