ОПК МАЄ ПРАЦЮВАТИ СИСТЕМНО І ПЛАНОВО — ЕКСПЕРТ

Цей рік має стати роком якісного переоснащення військ. Перелік нових зразків ОВТ, які перебувають на різних ступенях виготовлення  в рамках державної програми розвитку Збройних сил і оборонно-промислового комплексу достатньо великий. Про це розповів в інтерв’ю «Апострофу» директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, перелік нових зразків ОВТ, які перебувають на різних ступенях виготовлення  в рамках державної програми розвитку Збройних сил і оборонно-промислового комплексу достатньо великий.

«Фактично за кожним напрямком є проекти, які армія отримає або цього року, або у найближчі 2-3 роки, враховуючи складність, зокрема, виготовлення танку «Оплот», здійснення робіт з комплексу «Сапсан» або «Грім-2». Те ж саме стосується виготовлення літаків Ан-148 для потреб ЗСУ в рамках державних гарантій – це щонайменше трирічні проекти», — констатує директор Defense Express.

На думку експерта, аби оснастити українське військо новими зразками ОВТ, оборонна промисловість має почати виготовляти продукцію системно, планово, з мінімальними збоями, уникаючи ризиків і проблем двох попередніх років.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией