ОПЕРАЦІЯ ЗСУ У КУРСЬКІЙ ОБЛАСТІ СТВОРИЛА ДЛЯ ПУТІНА СТРАТЕГІЧНУ ПРОБЛЕМУ

Операція українських військових у Курській області РФ створила для російського диктатора Володимира Путіна стратегічну проблему. Таку думку висловив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, передає Інтерфакс-Україна.

Оцінюючи перебіг подій на полі бою, Бауер відзначив, що наразі обидві сторони мають однакові проблеми. «Перша – це кадрова. Обидві сторони шукають нових солдатів. Потім  потрібно навчити цих солдатів, це друге питання, над яким працюють обидві сторони. Але росіяни в перші два роки війни втратили багато людей, багато старших офіцерів, які могли б навчати цих солдатів. Україні ж допомагають 50 країн світу, і тому навчання частково відбувається за допомогою інших країн. І по-третє, обидві країни шукають нових можливостей і більше боєприпасів», — пояснив він.

Бауер також прогнозує, що «коли буде найвідповідніший момент – і це оцінка – росіяни спробують наступати, а Україна розглядатиме контрнаступи». «Курськ – це гарний приклад, де проводився контрнаступ, і куди вторглася Україна. Вперше з 1941 року іноземна держава опинилася на російській землі! Це стратегічна проблема для Росії. І це також створює операційні проблеми для Росії через логістичні лінії, що проходять через Курськ», — констатував Бауер.

Водночас він зазначив, що в результаті курського контрнаступу для України «є низка успіхів», хоча «деякі речі відбуваються, найімовірніше, не так, як планувалося, як задумано». «Можливо, Україна очікувала відведення додаткових військ із Донбасу в Курську область. І це не так сталося, як, напевно, всі думали», — зазначив Бауер.

 

Поделиться публикацией