ОКУПАНТИ ОТРИМАЛИ ВКАЗІВКУ МОБІЛІЗУВАТИ У ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНОМУ КРИМУ КРИМСЬКИХ ТАТАР

Російські окупанти отримали вказівку першочергово мобілізувати у тимчасово окупованому Криму кримських татар.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

 

Їх планують відправляти у райони найбільш інтенсивного ведення бойових дій.

У ранковому зведенні Генштаб зазначив, що 27 вересня із Севастополя до Херсонської області було відправлено дві тисячі мобілізованих осіб з Криму.

Першочергову увагу приділяють мобілізації кримських татар до лав окупаційних військ Росії.

«Військові комісари на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим отримали розпорядження щодо першочерговості призову до лав російських окупаційних військ кримських татар із направленням їх у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій» – йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, впродовж 26 вересня цього року лише у Сакському районі окупованими півострова, Росія мобілізувала 21 особу з числа кримських татар.

Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що впродовж кількох днів після оголошення “часткової” мобілізації в РФ кримським татарам в окупованому Криму роздали понад 1500 повісток.

Вона зазначила, що на окупованому півострові основну кількість повісток намагаються роздати саме представникам корінного народу.

Крім того, за її словами повістки отримують чоловіки старші 60 років та ті, також не зважають на наявність хвороб.

Таміла Ташева закликала людей, які перебувають на окупованих територіях уникати отримання повісток. Якщо їх вручають під час облав, які влаштовує російська влада на ринках, або в громадських місцях – не приходити до військкомату.

У випадку, якщо людина все-таки потрапляє в зону бойових дій, вона може здатися в полон.

 

Поделиться публикацией