ОКУПАНТИ В КРИМУ ПОНАД УСЕ БОЯТЬСЯ УКРАЇНСЬКИХ ДРОНІВ

Російський ставленик в Криму Сергій Аксьонов назвав безпілотники «основною загрозою» для Криму.

Про це він заявив в інтерв’ю російській державній агенції ТАРС.

«У нас основна загроза для Криму – це безпілотники, решта перебуває під повним контролем. А БПЛА мають малий розмір, потужний акумулятор, іноді йдуть не поодинці, а хвилею. Тому, звичайно, є свої нюанси – тим більше що проти нас працюють розвідки всіх країн світу, їхній військовий потенціал використовується на повну котушку», – заявив Аксьонов.

Він стверджує, що у Криму закуповують «сучасні» системи ППО. Він не уточнив їхніх назв.

Також Аксьонов заявив, що в Криму вже розпочали самостійне складання безпілотників. Яких саме – не розповів.

Наприкінці жовтня речник Ради з питань національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що іранські військовослужбовці перебувають в анексованому Росією Криму, «безпосередньо беручи участь» в організації повітряних ударів безпілотниками по українських цивільних об’єктах та об’єктах інфраструктури.

Пізніше видання The Jerusalem Post із посиланням на неназваного українського чиновника повідомило про знищення іранських інструкторів у Криму. В інтерв’ю виданню The Guardian, секретар РНБО України Олексій Данилов підтвердив цю інформацію. Аксьонов назвав «феєричним маренням» повідомлення про вбитих іранських інструкторів у Криму. Підтвердити цю інформацію з незалежних джерел під час ведення бойових дій неможливо.

23 листопада Генштаб Збройних сил України повідомив, що у Севастополі війська РФ продовжують проводити навчання операторів російських та іранських дронів.

Починаючи із серпня у Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українським безпілотникам» та «роботою ППО».

11 вересня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що російські війська удосконалять фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та на півночі анексованого Криму.

18 листопада російський голова Криму Сергій Аксьонов підтвердив, що у Криму будують фортифікаційні споруди.

Поделиться публикацией