«ОДЕСЬКИЙ АВІАЦІЙНИЙ ЗАВОД» РОЗПОЧАВ МІЖНАРОДНИЙ ПРОЕКТ З РОЗРОБКИ ТА ВИРОБНИЦТВА ЛІТАКІВ

ДП «Одеський авіаційний завод», що входить до складу «Укроборонпрому», разом із американською компанією Aviastar Invest Corp та DISTAR CZ a.s. з Чехії, досягли домовленості про початок кооперації з розробки та виробництва літаків в Україні. Про це повідомляється на офіційному сайті держконцерну 6 серпня ц.р.

Також підприємства домовились про створення міжнародного Регіонального Сервісного Центру для проведення поточного і капітального ремонту літаків і вертольотів, а також запровадження ряду процедур і процесів у контексті організації навчання курсантів і пілотів за діючими програмами НАТО.

«Міжнародне співробітництво у сфері авіабудування – це основа для розвитку українських авіапідприємств. Україна є однією з небагатьох країн у світі, яка може створювати літаки, і наша задача – об‘єднати українські конструкторські та виробничі потужності із сучасною західною авіонікою. Це дозволить ефективно інтегрувати українське авіабудування у загальносвітову систему», – підкреслив Олександр Пащенко, Заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» з авіабудування.

Нагадаємо, що під час міжнародного авіасалону Farnborough Airshow-2018 відбулось підписання Генеральної угоди між ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та Aviall Services, Inc., підрозділом компанії Boeing. Ця угода дозволяє налагодити тісну взаємодію у виробництві модернізованих літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178, сімейство яких матиме позначення Ан-1X8 NEXT.

 

Поделиться публикацией