ОБСЄ ВИЯВИЛА НА ТЕРИТОРІЇ ОРДЛО РОСІЙСЬКУ СТАНЦІЮ РЕБ Р-378А «ТОБОЛ»

Патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні під час планового об’їзду територій виявив автоматизовану станцію радіоперешкод Р-378А у окупованому населеному пункті Кадіївка (кол. Стаханов), йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 30 червня.

«30 червня патруль СММ бачив 1 автоматизовану станцію радіоперешкод (Р-378А) у н. п. Кадіївка (кол. Стаханов, 50 км на захід від Луганська)», – йдеться у звіті.

Автоматизована станція постановки перешкод радіозв’язку Р-378А «Тобол» призначена для виявлення та придушення ліній радіозв’язку противника. Перебуває на озброєнні підрозділів радіоелектронної боротьби збройних сил Росії.

Нагадаємо, що 12 серпня 2018 року на сайті Bellingcat з’явилася інформація, що в ОРДЛО помічені новітні системи РЕБ російських збройних сил — «Красуха», «Леєр», «Репелент» та вперше продемонстрована тільки у 2017 році «Билина».

СММ ОБСЄ неодноразово фіксувала російські системи РЕБ на території Донбасу. Вважається, що за допомогою цих систем РФ неодноразово заважала БПЛА місії моніторити ситуацію на лінії розмежування. Крім того, наявність цих систем лише підтверджує участь російської армії в конфлікті, що уряд РФ постійно заперечує.

Поделиться публикацией