ОБОРОННІ ЗАКУПІВЛІ – ЯК ЦЕ БАЧИТЬ МІНСТРАТЕГПРОМ

На першому засіданні Координаційної платформи з розвитку озброєння і військової техніки (ОВТ) Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України 18 жовтня було детально обговорено найбільш чутливі та проблемні чинники переозброєння ЗСУ сучасними та модернізованими зразками ОВТ.

Як повідомив на своїй сторінці у ФБ віцепрем’єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості у Кабінеті Міністрів Олег Уруський, «сьогодні започаткований новий підхід взаємодії парламентарів, урядовців, виробників та споживачів озброєння і військової техніки, а також науковців та експертного середовища, який має сприяти реалізації єдиної державної промислової політики у сфері оборонного замовлення, оборонно-промислової та авіакосмічної діяльності».

 

«Багато озвучених в ході платформи проблем мають вже хронічний характер – недофінансування конкретних напрямів переозброєння, забюрократизованість існуючих процесів закупівлі ОВТ, недостатня динаміка переозброєння військ, нерівність вітчизняних та іноземних постачальників в ході оборонних закупівель і багато іншого. Втім всі ці проблеми можуть бути вирішенні за умови ефективної комунікації всіх зацікавлених сторін», — вважає профільний віцепрем’єр.

 

Він також поінформував, що у найкоротші терміни при Координаційній платформі з розвитку ОВТ Мінстратегпрому буде створена постійно діюча робоча група з представників зацікавлених сторін для оперативного обговорення та розв’язання нагальних питань, а також формування пропозицій щодо подальшої діяльності.

 

Поделиться публикацией