ОБОРОННА ПРОМИСЛОВІСТЬ ТУРЕЧЧИНИ РОЗПОЧИНАЄ СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО НАЗЕМНИХ БЕЗПІЛОТНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

Оборонна промисловість Туреччини розпочинає серійне виробництво наземних безпілотних транспортних засобів (БТС) легкого, середнього та важкого класу для потреб силових структур.

Про це 10 листопада ц.р. повідомив Мілітарний.

Угоду про серійне виробництво наземних БТС важкого та середнього класів досягнуто на заході, організованому у вівторок 9 листопада, в офісі місцевої оборонної компанії FNSS Defence Systems у столиці Туреччини Анкарі, пише інформаційне агентство Anadolu.

Голова Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір зазначив, що турецькі фахівці розробили лінійку прототипів наземних безпілотних транспортних засобів різних розмірів та вантажопідйомності.

“Наша мета – вселяти страх у противника, забезпечувати армію технологічними розробками, що дозволяють мінімізувати втрати, залишатися невидимими і завдавати максимальних збитків ворогові”, – сказав він.

Демір запевнив, що Управління оборонної промисловості Туреччини докладає всіх зусиль для оснащення сил безпеки найефективнішою та високотехнологічною продукцією.

Управління оборонної промисловості при Адміністрації президента Туреччини досягло домовленості з компанією FNSS про серійне виробництво безпілотний наземних апаратів важкого класу, а з ASELSAN, Best Grup, Elektroland ve HAVELSAN – щодо наземних безпілотних транспортних засобів середнього класу.

На заході були присутні представники компаній Tekatron та Ulusal Makine ve Katmerciler, що спеціалізуються на виробництві наземних безпілотників середнього класу, а також компанії, які займаються розробкою наземних БТС легкого класу – Esetron, Hoytek, Altınay, Arox, Elektroland, Kuartis, Milsoft.

У червні, цього року, перший багатоцільовий безпілотний наземний апарат середнього класу BARKAN мав надійти на службу в силових структурах Туреччини.

 

Поделиться публикацией