ОБОВ’ЯЗКОВИЙ ПРИЗОВ ДО АРМІЇ ЗАЛИШАЄТЬСЯ З 20 РОКІВ

Обов’язковий призов до армії залишається з 20 років, з 18 років українські чоловіки можуть вступати до війська за власним бажанням.

Про це 23 січчня ц.р. повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк в ефірі телеканалу 1+1.

Міністр прояснив питання про «призов з 18 років».  Зокрема,це прописано в українському законодавстві, але в останні роки призов за указами президента був з 20-ти років. Тепер указ Зеленського врегульовує це питання. Друге питання, на якому зосередив увагу очільник оборонного відомства – порушення у повідомленнях кандидатів та ухилення від строкової служби. Загороднюк запевнив, що насильницьких приводів у воєнкомат не буде.

«Ми мали ситуацію, коли юнаки хотіли вступити до лав Збройних сил, піти на строкову службу. Але ми не могли їх прийняти, тому що можна було брати тільки з 20 років. Ми зробили так, щоб ця можливість зараз була, але лише для тих, хто хоче цього добровільно. З 20-ти років — це буде обов’язково, з 18-ти,19-ти — добровільно», — пояснив він.

«Ми категорично не сприймаємо інформацію, коли роблять насильницькі приводи, ловлять на вулиці, дискотеках, у чергах абітурієнтів і так далі. Є чітко виписаний порядок, постанова Кабміну і закону, яким чином має відбуватися повідомлення призовника. Є адміністративна і кримінальна відповідальність за ухилення від строкової служби і вона залишається. Людина має прийти самостійно, але якщо вона не приходить або ухиляється – за це наступає відповідальність», — додав міністр оборони.

Поделиться публикацией