НІМЕЧЧИНА НЕ БЕРЕ УЧАСТІ У ПЕРЕГОВОРАХ ЩОДО СТВОРЕННЯ АВІАЦІЙНОЇ КОАЛІЦІЇ ДЛЯ УКРАЇНИ

Німеччина не бере участі у переговорах щодо створення авіаційної коаліції для України, але вважає корисними всі кроки, які допомагають Україні боротися з агресором.

Про це 17 травня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву речника Міноборони ФРН Арно Коллаца на брифінгу.

«Для нас питання не стоїть, і Німеччина не бере участь у переговорах щодо створення такої коаліції. Але ми вітаємо всі ініціативи, які полегшать Україні її оборону та захист», – сказав Коллац.

Він пояснив, що Німеччина не є власником відповідних технологій, не має літаків, які могла би передати, та навіть не має можливостей проводити навчання на машинах цього типу в себе.

При цьому речник зауважив, що тема винищувачів буде, очевидно, однією з тем переговорів міністрів оборони ФРН Бориса Пісторіуса та Великої Британії Бена Воллеса, які пройдуть у Берліні пізніше цього дня, в середу, 17 травня.

Загалом, зауважив Коллац, захист повітряного простору України є пріоритетом. Німеччина робить свій внесок, передаючи Україні ефективні системи ППО, які відіграють велику роль. Також, додав представник Міноборони, досвід використання їх українськими колегами є корисним і для покращення власної обороноздатності.

Він нагадав, що після США Німеччина надає найбільші обсяги допомоги.

Речник додав, що союзники та партнери разом з Україною постійно обговорюють, як оптимізувати допомогу. Принцип, який панує у форматі «Рамштайн»: кожен робить той внесок, який може, і який може краще зробити. В цьому сила цього формату, підкреслив Коллац.

Поделиться публикацией