НІМЕЧЧИНА ЗАКУПИТЬ ДЛЯ УКРАЇНИ НАДСУЧАСНІ БРОНЕБІЙНІ БОЄПРИПАСИ

Німеччина замовила надсучасні бронебійні підкаліберні боєприпаси DM73 для українських військових. Вони мають підвищені показники ураження та енергії — використовуються у танках Leopard 2. Про це пише Europäische Sicherheit und Technik.

Бюджетний комітет ФРН схвалив проєкт міністерства оборони щодо закупівлі боєприпасів, частина з яких призначена для України. Буде виготовлено амуніцію на суму 203,1 млн євро. В рамках закупівель оборонне відомство Німеччини планує придбати 120 мм танкові боєприпаси DM73/DM63A1, приблизно третина з яких буде передана Україні. Вони мають бути виготовлені та передані отримувачу до 2025 року.

DM73 – це німецький бронебійний підкаліберний боєприпас, що був розроблений у 2021 році оборонною компанією Rheinmetall. Він позиціонується як один з найсучасніших танкових боєприпасів у світі. DM73 є подальшим розвитком снаряду DM63. При цьому в ньому було замінено порох на новий, з більшою енергетикою. Нововведення дозволили збільшити дальність та швидкість польоту уражаючого елементу. Раніше повідомлялося, що Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. Серед іншого до нього увійшли інженерна броньована машина DACHS і мостоукладальник Beaver.

Поделиться публикацией