НІМЕЧИНА ПОГОДИЛАСЯ НА ПОСТАВКУ УКРАЇНІ П’ЯТИ ПОЛЬСЬКИХ МІГ-29, ЯКІ ВОНА РАНІШЕ ПЕРЕДАЛА ПОЛЬЩІ

Німеччина дала Польщі зелене світло на поставку Україні п’ять винищувачів МіГ-29. Рішення опублікувала пресслужба німецького оборонного відомства.

https://meta.ua/uk/news/war-in-ukraine/72655-nimechchina-dala-polschi-zelene-svitlo-na-postavku-ukrayini-pyat-vinischuvachiv-mig29/?utm_source=copied&utm_medium=shareit&utm_campaign=shareit&utm_content=posting

Мені приємно повідомити, що ми можемо пообіцяти нашим польським партнерам поставку в Україну п’яти МіГ-29 із колишніх складів Національної народної армії. Лише сьогодні ми отримали заявку. Я вітаю той факт, що ми у федеральному уряді разом дійшли до цього рішення. Це свідчить про те, що на Німеччину можна покластися! Згідно з угодою у 2002 році Німеччина продала Польщі 23 винищувачі МіГ-29, які Бундесвер отримав у спадок від армії Німецької демократичної республіки. Нагадаємо, що радник президента Польщі Анджея Дуди з питань безпеки Яцек Сівера заявив наприкінці березня, що на озброєнні польських ВПС залишається близько десятка таких літаків.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що польські МІГ-29 не допоможуть Україні здійснити контрнаступальну операцію, вони потрібні для інших завдань. Ігнат також повідомив, що наразі на озброєнні у Повітряних сил ЗСУ є п’ять бригад винищувачів СУ-27 та МІГ-29. Він підкреслив, що МІГ-29 – це старі радянські винищувачі 4-го покоління. “Техніка стара, радянська. Вона працює на межі своїх можливостей….Якби був мирний час ми б на цих літаках вже б нікого не випускали в політ. Пілоти роблять що можуть. Вони б’ють ракетами HARM по ППО противника. Це єдині ракети які вдалося адаптувати до цього типу винищувачі”, – пояснив Ігнат. Винищувачі застарілі і Україна дуже потребує більш сучасного озброєння. Юрій Ігнат зазначив, що після радянських винищувачів МІГ-29, наступним кроком наших партнерів має бути передача Україні сучасних передових авіаційних платформ. Безумовно це перший крок передачі такого типу озброєння… це знак… знак для інших що треба робити другий крок й третій крок. Що передбачають наступні кроки? Передачу сучасних передових авіаційних платформ, – додав речник ПС ЗСУ.

Поделиться публикацией