НІМЕЦЬКА КОМПАНІЯ ROCKET FACTORY AUGSBURG ВИКОРИСТОВУВАТИМЕ УКРАЇНСЬКІ РАКЕТНІ ДВИГУНИ

Німецька компанія Rocket Factory Augsburg (RFA) використовуватиме українські ракетні двигуни.

Про це 23 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на «Крылья».

RFA вирішила не розробляти власний двигун, а купувати у Державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова».

Як аргумент такого рішення, компанія привела, що комерційні конкуренти зі США «набагато просунулись» в розробці свої ракетоносіїв.

У «Крылья» припускають, що мова йде про поставки елементів двигунів РД-809К або РД-870.

Минулого року ракетний завод у Аугсбургу оголосив, що його перша ракета-носій RFA One буде мати можливість виводити 1,2 тонни на полярну орбіту.

Це значне збільшення потужності ракети з спочатку анонсованої у 200 кг привернуло увагу, оскільки стартова ціна залишилась без змін – близько 3 млн євро.

У жовтні 2020 року повідомлялось, що Федерації промисловості Німеччини захотіла побудувати у Північному морі космодром для запуску невеликих космічних апаратів для забезпечення національної безпеки.

 

Замовлення для українського підприємства також озвучують у українсько-американському стартапі Firefly.

 

Завдяки наявному заводу в Техасі, а також у Маямі (зараз будується) та на українських потужностях, у перспективі планує збирати 24 ракети на рік.

 

Після «обкатки» ракети Firefly Alpha засновник проєкту Максим Поляков планує почати розробку більш вантажопідйомної ракети Firefly «Бета» вантажопідйомністю 4 тонни.

Поделиться публикацией