НІДЕРЛАНДИ НАДАДУТЬ УКРАЇНІ ТИСЯЧУ ЗАРЯДІВ ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОГО РОЗМІНУВАННЯ

Нідерланди передадуть Збройним силам України приблизно тисячу зарядів для дистанційного розмінування. Це допоможе проривати лінії оборони ворога. Про це заявила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час зустрічі з українським колегою Олексієм Резніковим, інформує пресслужба Міноборони України.

«Зараз, як я знаю, ви стикаєтеся з проблемою мінування територій із дуже великою щільністю. Ми вже допомагаємо зі спеціальним обладнанням для розмінування і намагатимемося цю допомогу розширювати в подальшому. Є рішення, щоб надати приблизно тисячу переносних зарядів для дистанційного розмінування, які можуть робити проходи в інженерних загородженнях», – зазначила нідерландська посадовиця.

Вона підкреслила, що її країна продовжить працювати над задоволенням усіх потреб України, у тому числі у засобах протиповітряної оборони, які є критично важливими для збереження життів наших громадян. «Ми були дуже раді оголосити про черговий крок про посилення ППО, а саме передачу винищувачів F-16. Ми вже погодили програми підготовки українських пілотів. Плануємо розпочати навчання в центрі підготовки в Румунії, маємо доступні для підготовки F-16», – заявила Оллонгрен.

Нагадаємо, що Нідерланди та Данія передадуть Україні винищувачі F-16. За даними Міноборони Данії, умови включають успішно відібраний, перевірений і навчений український персонал, а також необхідні дозволи, інфраструктуру та логістику.

В Україні на сьогодні є лише 26 одиниць техніки для гуманітарного розмінування.

Поделиться публикацией