НОВІ САНКЦІЇ США БУДУТЬ ВВЕДЕНІ ПРОТИ ПОКУПЦІВ РОСІЙСЬКОЇ ЗБРОЇ — ДЕРЖДЕП

Офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойерт заявила про те, що нові антиросійські санкції США у разі введення можуть торкнутися компанії поза території Росії. Про це 30 січня передав Reuters.

«Сьогодні ми повідомили Конгресу, що нові законодавчі ініціативи та їх реалізація спрямовані на стримування російського оборонного сектора. Тому ми вважаємо, що з моменту їх прийняття іноземні уряди відмовляться від запланованих або оголошених покупок в кілька мільярдів доларів на придбання товарів, вироблених російським оборонним сектором», — сказала вона.

При цьому Нойерт уточнила, що під удар можуть потрапити компанії, які співпрацюють з російським оборонно-промисловим комплексом. Якщо це станеться, то, можливо, введення персональних санкцій не буде потрібно.

Раніше в Держдепартаменті повідомляли, що попередили уряди і компанії країн, які ведуть торговельні операції з Росією, про можливості введення з 29 січня проти них американських санкцій. У зовнішньополітичному відомстві додали, що деталі на цей рахунок містяться у таємному звіті, переданому Конгресу.

 

27 жовтня 2017 року Держдеп опублікував список організацій з Росії, ведення бізнесу з якими для американських компаній буде загрожувати санкціями. У перелік увійшли 39 підприємств, концернів і компаній, включаючи «Калашников», «Ростех», «Рособоронекспорт», «Іжмаш», «Сухий», «Мить», «Туполєв»,»Алмаз-Антей», Уралвагонзавод і ряд інших.

Раніше повідомлялося про плани Білого дому оголосити 29 січня про введення санкцій відносно тих осіб і компаній, які є великими клієнтами російського військово-промислового комплексу. Крім того, Мінфін США повинен представити Конгресу «кремлівську доповідь» — список посадових осіб, політиків і великих підприємців з аналізом їх зв’язків з російською владою. У нього також повинні бути включені компанії з державною участю. Передбачається, що ці матеріали надалі можуть бути використані при розробленні американською стороною подальших заходів, спрямованих проти РФ.

Поделиться публикацией