НОВІ ПОЛОЖЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ВОЄННОЇ ПОЛІТИКИ ПОТРЕБУЮТЬ КОРЕГУВАННЯ НА ЗАКОНОДАВЧОМУ РІВНІ – ІГОР ЧЕПКОВ

Введення нових дефініцій, які стосуються сфери безпеки та оборони, у низку нормативно-правових актів необхідно узгоджувати з іншими законодавчими документами. Таку думку висловив начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ полковник Ігор Чепков під час 1V Міжнародної науково-практичної конференції “Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яка проходила у рамках Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2017».

У якості приклада він згадав новий термін «сектор безпеки і оборони», яки з’явився у третій редакції Стратегії нацбезпеки та оборони та редакції Воєнної доктрини. «Це поняття серед фахівців вже знайшло певне пояснення. Його ввели наші народні депутати у контексті рахування бюджетних коштів, які виділяються на оборону», — пояснив Ігор Чепков.

При цьому професор Чепков зауважив, що понятійні ноу-хау не знайшли відголосу на законодавчому рівні у чинних законах про національну безпеку та оборону. «Тобто корегування ніякого не відбулося. А це породжує непорозуміння і суперечливі питання», — резюмував він.

Аби цього уникнути, на думку керівника НДІ ОВТ ЗСУ, необхідно привести до єдиного знаменника всі закони у цій сфері шляхом корегування з точки зору як концептуальної побудови, так і змістовного наповнення.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->